Wie is Fred?

Fietsen zijn al lang (sinds mijn tienerjaren) mijn passie en diverse fiets(trek)vakanties hebben inmiddels hun sporen bij mij achtergelaten. De basiswerking van een fiets is mij dus al lang bekend. Als gevorderde fietser deed ik het onderhoud en kleine reparaties aan de fietsen van het gezin zelf. Dit gaf mij altijd al veel voldoening. Als ik iets niet wist stak ik in het begin mijn licht op bij fietsenmakers en later hadden we Google.
Ik ben vader van een apart gezin: Wij zijn reuzen (ikzelf rond de 2 meter en mijn kinderen gaan ook al aardig die kant op. Door ons gewicht (door de lengte) plus de bagage moeten onze fietsen ook bijzonder zijn.
Met bijzondere fietsen heb ik vele kilometers ervaring. Tandems, hogere fietsen (ook elektrisch) zijn daar voorbeelden van.

Toen ik fietsenmaker wilde worden, had ik wel iets meer nodig dan basiskennis en passie. Zo kwam ik terecht bij een bedrijf dat omscholingsopleidingen geeft in de fietstechniek. Mijn gevoel voor techniek maakte mij tot een snelle leerling.
In juli 2016 had ik mijn diploma’s te pakken. En toen….

Vol goede moed ging ik aan de slag. Als vrijwilliger kon ik meteen beginnen bij een recyclingbedrijf (http://www.ecoware.nl/), waar ook fietsen worden opgeknapt en de mensen uit de straat kwamen spontaan naar mij toe met hun fietsen.
Ik kwam er dus vrij snel achter dat ik als zelfstandig ondernemer aan de slag moest.

De garage onder mijn woning heb ik aangepast en verbouwd. Vervolgens kon ik van start gaan en op 1 februari 2017 ben ik officieel begonnen.

Mijn doelstelling is tevreden klanten en daarom streef ik naar kwaliteit, onder het motto:  ‘s-morgens gebracht = ‘s-middags klaar.

Graag tot ziens in mijn werkplaats !

Dus als uw fiets – gewoon of bijzonder – niet in orde is, neem contact met me op. Dit kan via mail (info@fredsbikeworkshop.nl) , telefoon (06-46480024), SMS en WhatsApp. Ik werk graag alleen op afspraak, meestal op dinsdag en donderdag. Want dan kan ik plannen en mijn beloftes waarmaken.

Ook vertegenwoordig ik als verkooppunt het merk Azor (http://www.azor.nl), een Nederlandse fietsfabriek die oerdegelijke Nederlandse fietsen fabriceert.